Droogijsstralen2021-02-15T19:59:39+00:00

DROOGIJSSTRALEN

Bij MSF Carcleaning focussen we ons op het ‘specialistisch’ reinigen van uw voertuig. Hierbij bieden wij ook de methode van droogijsstralen aan.

Droogijsstralen is een praktisch en betaalbaar alternatief voor traditionele reinigingsmethoden zoals zand-, soda- of waterstralen of handmatige reiniging met oplosmiddelen.

Droogijsstralen | Wat is het nu precies?

Droogijsstralen is speciaal voor situaties waarin geen water gebruikt kan worden of wanneer de ondergrond gevoelig is voor beschadiging. Bij droogijsstralen wordt droogijs in een luchtstroom vermengd en onder hoge druk op het te reinigen object geblazen. In tegenstelling tot andere vaste stoffen, gaat droogijs (koolzuurgas) rechtstreeks over van een vaste naar een gasvormige toestand, zonder vloeibaar te worden.

Door deze effectieve manier van reinigen te gebruiken is er geen residu (restproduct), water of afval. Op deze manier kan er uiterst secuur gewerkt worden, zonder te worden belemmerd door het vuil van het te reinigen oppervalk.

Hoe werkt onze droogijsstraal behandeling nu eigenlijk?

  • Materiaal: De droogijs-pellets (kleine stukjes droogijs) worden doormiddel van een compressor versnelt in de luchtstroom en raken de ongewenste aanslag met zeer hoge snelheid, waardoor deze wordt verwijderd.
  • Temperatuur: Door de lage temperatuur van het droogijs (-79 graden) maakt deze de aanslag broos, en veroorzaakt scheurtjes zodat de aanslag kan worden verwijderd.
  • Sublimatie: Wanneer de droogijs-pellets een oppervlak raken, sublimeren ze van vaste vorm naar gas. Dit noemt men sublimatie. Hierdoor wordt het volume tot wel 700 x keer vergroot, waardoor de aanslag als het ware “explodeert”.

Neem vrijblijvend contact op en we kijken gezamenlijk naar de beste oplossing voor uw project.

Motorruimte stralen? Dat kan al vanaf;

19500ex. BTW